1-2017 Tätä kaveria ei vielä olekaan esitelty, Tico Kalevi Kokko
"Hei Tico !"
"Hei ...."
"Olet löytänyt riisikakun, hienoa". "Onko hyvää?"
" Mmmmnnnnnn........"
" Selvä, pitäisikö hieman pienentää kakkua jos meinaat sen mökkiisi ottaa?"
"hmnnnn...mnnn...."
" No, ehkä se mahtuu kun oikein kovasti yrität, Bon Appetit Tico !!!"
09.07.2014
Hyvä ystäväni Mika vieraili luonamme kesälomalla ja silloin tietenkin syötiin hyvin !! Mika on ollut hyvä ystäväni jo 25 vuotta, olemme aikoinaan tutustuneet samassa työpaikassa, Red Onion Vantaa, tanssi- ja ruokaravintola. Nyt olemme jo molemmat eri aloilla mutta aina kun näemme syömme hyvin ja palan painikkeeksi hyvää punaviiniä!
19.05.2014
Haastattelussa Hanna Koli, siskontyttö sekä kummilapseni.
Olen Hanna, 21 – vuotias liiketalouden opiskelija. Haluan
vielä hakea Helsingin yliopistoon lukemaan historiaa, mutta näillä mennään
tällä hetkellä. Vapaa-aikani, etenkin nyt kun koulu alkoi tammikuussa, on
mennyt koulutehtävien tekemiseen, mutta pääsykokeisiin lukemiseen on myös
irronnut muutama hetki. Koulu alkaa olla tältä lukuvuodelta ohi, enää muutama
päivä jäljellä ja sitten pääsee viettämään kesää.
Olen aina pitänyt erilaisista ruoista ja siksi on vaikeaa
sanoa mikä olisi lempiruokani. Olen aina halukas kokeilemaan uutta ja usein
yllätynkin positiivisesti. Olimme juuri perheen kanssa Kreetalla ja siellä tuli
maistettua jos mitäkin erilaisia ruokia ja raaka-aineita. Siellä kyllä huomasi
kuinka tuoreet raaka-aineet saavat ruoan maistumaan melkeinpä taivaalliselta.
Kesällä rakastan syödä suomalaisia marjoja ja oikein kuumana päivänä laitan
vähän vaniljajäätelöä marjojen sekaan. Pidän myös kreikkalaisesta ja kana
caesar salaatista, sushista ja itämaisista ruoista. Mutta kuten mainitsin
aiemmin, mitään lempiruokaa minulla ei varsinaisesti ole J.
En ole mikään master chef keittiössä, vaan osaan juuri ja
juuri keittää perunat ja paistaa pihvit (eli aivan perusjutut). Olen aina
kadehtinut ihmisiä kuten Minnaa, jotka pystyvät loitsimaan aivan mielettömät
ruoat hetkessä. Kotona tehdyt pöperöt ovat myös todella hyviä ja olisikin hyvä
joskus seurata oman äidin kokkauksia, jotta joku päivä itsekin osaisi valmistaa
herkullista ruokaa. Asun vielä kotona, mutta olen miettinyt muuttamista omaan
kämppään tässä vuoden sisällä. Silloin ei varmaan mitään gourmet ruokaa pysty
tekemään opiskelijabudjetilla vaan lähinnä kaurapuuroa ja hernekeittoa. Mutta
onneksi on Minnan kaltaisia tuttuja ja sukulaisia, joiden luona voi käydä
syömässä herkullisia annoksia.
Kavereitten kanssa on kiva käydä ulkona syömässä ja avartamassa
omaa ruokamaailmaa. Täydellisen illan yhdistelmä onkin: mahtavat ystävät, hyvä
ruoka ja mieletön fiilis.
25.03.2014
Haastattelussa ystäväni, malli ja yrittäjä Mikko Lehtonen
Kuvat Ismo Helen
Hiusten stailaus Minna Kokko
Elämysmatkoja ryytimaalle
Olen Mikko, 34-vuotias media- ja
koulutusalan yrittäjä. Aiemmin olen toiminut mallina parivuosikymmentä, mutta
hiljalleen olen jättäytymässä pois noista ympyröistä. Vapaa-aika osaltani
katoaa moninaiseen urheiluun ja kulttuuriin – oikeastaan parasta on kokeilla
uusia juttuja, jotka antava uutta kipinää vanhoille harrasteille.
Kun Minna-ystäväni kertoi, että
hän on julkaisemassa uutta ruoka-aiheista blogia, niin mielenkiinto ja innostus
valtasi mieleni. Minnan tavoin itsekin pidän ruoanlaitosta ja makumatkoista
uusiin herkullisiin elämyksiin.
Ruokafilosofiani on hyvin
yksinkertainen: aitoa ja yksinkertaista, puhtaista ja laadukkaista sekä
eettisesti kestävästi tuotettua. Suosin ravintoympyrässäni: vihanneksia,
juureksia, yrttejä, hedelmiä, täysjyväviljatuotteita ja sieniä sekä
vähärasvaista kalaa, kanaa ja maitotuotteitta. Uskon, että syömällä
terveellisesti ja monipuolisesti ihminen pysyy vireänä ja terveenä. Lempiruokiani
ovat: salaatit, erilaiset yksinkertaiset keitot (porkkana- ja tomaattikeitto),
juureslaatikot ja vähärasvainen yksinkertaiset valmistettu kala. Jälkiruokana
suosin: marjoja, hedelmiä ja rahkaa taikka itse leivottua mustikka- tai
omenapiirakkaa. Voisi sanoa, että mitä lähempää ruoka-aineet ovat, sen paremmin
ne toimivat. Itse pyrin kesäisin pitämään palstaa ja kasvattamaan parvekkeella
salaatteja ja yrttejä sekä hakemaan metsästä marja- ja sienisatoa.
Matkustaminen on monella tapaa
henkireikä! Suosikkialueita on Etelä-Espanja, Pohjois-Italia, Portugali ja Ranska.
Kaupungeista sydäntä lähellä ovat: Barcelona, Berliini, Lontoo, Pariisi, Rooma
ja Tukholma. Matkoilla pyrin tapaamaan kavereita, nauttimaan vapaa-ajasta
eritavoin ja imemään vaikutteita sopivalla tavalla ympäristöstä.
Tulevaisuuden toiveet ja haaveet
ovat hyvin maanläheisiä: toivon, että opin hiljalleen tietämään, mitä rakkaus
on ja voin saada ja jakaa sitä – pyyteettömästi. Kuten sanotaan, menneisyyteen
emme voi vaikuttaa, nykyisyys on tässä, vain tulevaisuutta voimme rakentaa.
Siksi katsonkin luottavaisesti ja nöyränä tulevaan, sillä haluan myös jatkossa
elää täysipainoisesti, vastuullisesti ja hyvää tehden. Uskon, että kun antaa
hyvää, niin se tulee moninkertaisesti takaisin!
Hyvä ruoka ja erinomainen seura,
ne ovat vuodesta toiseen lyömätön yhtälö!
Mikko
Kiitos Mikko haastattelusta!
20.03.2014 Luca
"Luca mitä kuuluu?"
"Wuff..."
"Oliko lihapyörykät hyviä ?"
"Wuff...yammy...."
"No se on kiva kuulla että maistui".
Oona Kokko
Rakas tyttäreni Oona sai kunnian olla ensimmäinen haastateltava.
"Oona mitä kuuluu?"
"Kiitos hyvää, tulin juuri partiosta jossa suunnistimme Tampereen keskustassa."
"Kivaa varmaan oli."
"Kyllä oli."
"Miten meni koulupäivä tänään?"
"Käsitöissä oli kivaa, ruokana oli kalapyörykät ja perunaa, se oli hyvää."
"Mitä muita harrastuksia sinulla on?"
"Tanssi ja kuvaamataito."
"Hienoa, miten kokkailut onnistuvat?"
"Sain synttärilahjaksi Juniorikokki ruokakirjan, varsinkin suolaiset onnistuvat hyvin, olen kokeillut neljää reseptiä."
"Ja hyvin meni"
"Kyllä, äiti oli koemaistaja ja tykkäsi !!"
"Niin olinkin ja hyviä oli Oonan tekemät ruoat."
"Mikä on lempiruokasi?"
"Äidin tekemä hernekeitto, pihvit. Koulussa porkkanalätyt, lihapyörykät kastikkeella ja jauhelihakeitto. Makeista Browniet ja suklaakeksit sekä kuppikakut. Lempihedelmä banaani ja päärynä."
"Kiva kuulla!."
Tänään Oona valmisti kuppikakkuja. Raadissa olivat Oona ja Melissa. Kuppikakkujen kakku osa oli kuulema hyvä mutta kuorrutus liian makea. Reseptin Oonan kuppikakkuihin löydät resepteistä.
Ihana Oona <3
VastaaPoista