Haastattelut

Kokot kokkaa kotona perustuu Minna ja Oona Kokon kulinaarisiin harrastuksiin. Sivuillamme valmistamme ruokaa kotona sekä ystävien luona. Kokeilemme uutta, välillä onnistuen, välillä epäonnistuen mutta kokeilun kautta päädymme usein upeisiin luomuksiin ja kulinaarisiin nautintoihin. Haastattelemme mielenkiintoisia ihmisiä ruokailun merkeissä, järjestämme juhlia sekä testaamme erilaisia Ravintoloita. Matkustelemme ja tuomme mukanamme tuulahduksia erilaisista ruokakulttuureista.




1-2017 Tätä kaveria ei vielä olekaan esitelty, Tico Kalevi Kokko




 "Hei Tico !"
 "Hei ...."
 "Olet löytänyt riisikakun, hienoa". "Onko hyvää?"
" Mmmmnnnnnn........"
" Selvä, pitäisikö hieman pienentää kakkua jos meinaat sen mökkiisi ottaa?"
  "hmnnnn...mnnn...."

" No, ehkä se mahtuu kun oikein kovasti yrität, Bon Appetit Tico !!!"




09.07.2014
Hyvä ystäväni Mika vieraili luonamme kesälomalla ja silloin tietenkin syötiin hyvin !! Mika on ollut hyvä ystäväni jo 25 vuotta, olemme aikoinaan tutustuneet samassa työpaikassa, Red Onion Vantaa, tanssi- ja ruokaravintola. Nyt olemme jo molemmat eri aloilla mutta aina kun näemme syömme hyvin ja palan painikkeeksi hyvää punaviiniä!









19.05.2014

Haastattelussa Hanna Koli, siskontyttö sekä kummilapseni.


Olen Hanna, 21 – vuotias liiketalouden opiskelija. Haluan vielä hakea Helsingin yliopistoon lukemaan historiaa, mutta näillä mennään tällä hetkellä. Vapaa-aikani, etenkin nyt kun koulu alkoi tammikuussa, on mennyt koulutehtävien tekemiseen, mutta pääsykokeisiin lukemiseen on myös irronnut muutama hetki. Koulu alkaa olla tältä lukuvuodelta ohi, enää muutama päivä jäljellä ja sitten pääsee viettämään kesää.
Olen aina pitänyt erilaisista ruoista ja siksi on vaikeaa sanoa mikä olisi lempiruokani. Olen aina halukas kokeilemaan uutta ja usein yllätynkin positiivisesti. Olimme juuri perheen kanssa Kreetalla ja siellä tuli maistettua jos mitäkin erilaisia ruokia ja raaka-aineita. Siellä kyllä huomasi kuinka tuoreet raaka-aineet saavat ruoan maistumaan melkeinpä taivaalliselta. Kesällä rakastan syödä suomalaisia marjoja ja oikein kuumana päivänä laitan vähän vaniljajäätelöä marjojen sekaan. Pidän myös kreikkalaisesta ja kana caesar salaatista, sushista ja itämaisista ruoista. Mutta kuten mainitsin aiemmin, mitään lempiruokaa minulla ei varsinaisesti ole J.
En ole mikään master chef keittiössä, vaan osaan juuri ja juuri keittää perunat ja paistaa pihvit (eli aivan perusjutut). Olen aina kadehtinut ihmisiä kuten Minnaa, jotka pystyvät loitsimaan aivan mielettömät ruoat hetkessä. Kotona tehdyt pöperöt ovat myös todella hyviä ja olisikin hyvä joskus seurata oman äidin kokkauksia, jotta joku päivä itsekin osaisi valmistaa herkullista ruokaa. Asun vielä kotona, mutta olen miettinyt muuttamista omaan kämppään tässä vuoden sisällä. Silloin ei varmaan mitään gourmet ruokaa pysty tekemään opiskelijabudjetilla vaan lähinnä kaurapuuroa ja hernekeittoa. Mutta onneksi on Minnan kaltaisia tuttuja ja sukulaisia, joiden luona voi käydä syömässä herkullisia annoksia.

Kavereitten kanssa on kiva käydä ulkona syömässä ja avartamassa omaa ruokamaailmaa. Täydellisen illan yhdistelmä onkin: mahtavat ystävät, hyvä ruoka ja mieletön fiilis. 







25.03.2014

Haastattelussa ystäväni, malli ja yrittäjä Mikko Lehtonen








Kuvat Ismo Helen
Hiusten stailaus Minna Kokko




       
Elämysmatkoja ryytimaalle
Olen Mikko, 34-vuotias media- ja koulutusalan yrittäjä. Aiemmin olen toiminut mallina parivuosikymmentä, mutta hiljalleen olen jättäytymässä pois noista ympyröistä. Vapaa-aika osaltani katoaa moninaiseen urheiluun ja kulttuuriin – oikeastaan parasta on kokeilla uusia juttuja, jotka antava uutta kipinää vanhoille harrasteille.  
Kun Minna-ystäväni kertoi, että hän on julkaisemassa uutta ruoka-aiheista blogia, niin mielenkiinto ja innostus valtasi mieleni. Minnan tavoin itsekin pidän ruoanlaitosta ja makumatkoista uusiin herkullisiin elämyksiin.
Ruokafilosofiani on hyvin yksinkertainen: aitoa ja yksinkertaista, puhtaista ja laadukkaista sekä eettisesti kestävästi tuotettua. Suosin ravintoympyrässäni: vihanneksia, juureksia, yrttejä, hedelmiä, täysjyväviljatuotteita ja sieniä sekä vähärasvaista kalaa, kanaa ja maitotuotteitta. Uskon, että syömällä terveellisesti ja monipuolisesti ihminen pysyy vireänä ja terveenä. Lempiruokiani ovat: salaatit, erilaiset yksinkertaiset keitot (porkkana- ja tomaattikeitto), juureslaatikot ja vähärasvainen yksinkertaiset valmistettu kala. Jälkiruokana suosin: marjoja, hedelmiä ja rahkaa taikka itse leivottua mustikka- tai omenapiirakkaa. Voisi sanoa, että mitä lähempää ruoka-aineet ovat, sen paremmin ne toimivat. Itse pyrin kesäisin pitämään palstaa ja kasvattamaan parvekkeella salaatteja ja yrttejä sekä hakemaan metsästä marja- ja sienisatoa.
Matkustaminen on monella tapaa henkireikä! Suosikkialueita on Etelä-Espanja, Pohjois-Italia, Portugali ja Ranska. Kaupungeista sydäntä lähellä ovat: Barcelona, Berliini, Lontoo, Pariisi, Rooma ja Tukholma. Matkoilla pyrin tapaamaan kavereita, nauttimaan vapaa-ajasta eritavoin ja imemään vaikutteita sopivalla tavalla ympäristöstä.
Tulevaisuuden toiveet ja haaveet ovat hyvin maanläheisiä: toivon, että opin hiljalleen tietämään, mitä rakkaus on ja voin saada ja jakaa sitä – pyyteettömästi. Kuten sanotaan, menneisyyteen emme voi vaikuttaa, nykyisyys on tässä, vain tulevaisuutta voimme rakentaa. Siksi katsonkin luottavaisesti ja nöyränä tulevaan, sillä haluan myös jatkossa elää täysipainoisesti, vastuullisesti ja hyvää tehden. Uskon, että kun antaa hyvää, niin se tulee moninkertaisesti takaisin!
Hyvä ruoka ja erinomainen seura, ne ovat vuodesta toiseen lyömätön yhtälö!

Mikko

Kiitos Mikko haastattelusta!




20.03.2014 Luca

"Luca mitä kuuluu?"
"Wuff..."
"Oliko lihapyörykät hyviä ?"
"Wuff...yammy...."
"No se on kiva kuulla että maistui".




Oona Kokko

Rakas tyttäreni Oona sai kunnian olla ensimmäinen haastateltava.

"Oona mitä kuuluu?"
"Kiitos hyvää, tulin juuri partiosta jossa suunnistimme Tampereen keskustassa."
"Kivaa varmaan oli."
"Kyllä oli."
"Miten meni koulupäivä tänään?"
"Käsitöissä oli kivaa, ruokana oli kalapyörykät ja perunaa, se oli hyvää."
"Mitä muita harrastuksia sinulla on?"
"Tanssi ja kuvaamataito."
"Hienoa, miten kokkailut onnistuvat?"
"Sain synttärilahjaksi Juniorikokki ruokakirjan, varsinkin suolaiset onnistuvat hyvin, olen kokeillut neljää      reseptiä."
"Ja hyvin meni"
"Kyllä, äiti oli koemaistaja ja tykkäsi !!"
"Niin olinkin ja hyviä oli Oonan tekemät ruoat."
"Mikä on lempiruokasi?"
"Äidin tekemä hernekeitto, pihvit. Koulussa porkkanalätyt, lihapyörykät kastikkeella ja jauhelihakeitto. Makeista Browniet ja suklaakeksit sekä kuppikakut. Lempihedelmä banaani ja päärynä."
"Kiva kuulla!."

Tänään Oona valmisti kuppikakkuja. Raadissa olivat Oona ja Melissa. Kuppikakkujen kakku osa oli kuulema hyvä mutta kuorrutus liian makea. Reseptin Oonan kuppikakkuihin löydät resepteistä.



1 kommentti:

 Hei kaikille!! www.dmkdesignminnakokko.com Nyt on uutta: DMK Design Minna Kokko, on avannut jälleen ovensa nettikaupan muodossa. Laadukkait...