Tietoja minusta ja muita tarinoita

Tietoja minusta

Kokot kokkaa kotona perustuu Minna ja Oona Kokon kulinaarisiin harrastuksiin. Sivuillamme valmistamme ruokaa kotona sekä ystävien luona. Kokeilemme uutta, välillä onnistuen, välillä epäonnistuen mutta kokeilun kautta päädymme usein upeisiin luomuksiin ja kulinaarisiin nautintoihin. Haastattelemme mielenkiintoisia ihmisiä ruokailun merkeissä, järjestämme juhlia sekä testaamme erilaisia Ravintoloita. Matkustelemme ja tuomme mukanamme tuulahduksia erilaisista ruokakulttuureista.


Olen aina ollut hyvin kiinnostunut ruoan valmistuksesta ja varsinkin sen syömisestä. Olen huokaillen ihastellut ravintoloiden upeita kattauksia ja annoksia sekä kokkien määrätietoisia eleitä niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Seuraan lähes kaikkia kokki-ohjelmia televisiosta ja tämän hetken suosikkini onkin Stefan Richter ja Richterin asteikko, toki minulla on paljon muitakin kokkihahmoja joita ehkä hieman salaa ihailen....Gordon Ramsey, Anthony Bourdain....ym. (2016)

Ensimmäisiä kosketuksiani ravintola-alaan ja ruoan valmistamiseen sain Kahvila Ravintola Herttakrouvissa Porlammilla jossa olin osakkaana muutama kymmenen vuotta sitten. Valmistimme siellä lounasta ja a´la cartea. Pipsalle ja Makelle terkkuja ! Sen jälkeen olenkin ollut intohimoinen ruoan harrastaja. Rakastan kokata ystävilleni, kokeilla uusia aineksia, maistella ja nautiskella. Lähestulkoon aina kun vierailen ystävieni luona valmistan ainakin osan illan menusta. Siitä on jo tullut traditio ja teen sen erittäin mielelläni.

Viimeisen kymmenen vuoden aikana kiinnostukseni raaka-aineisiin ja kokkaukseen on vain lisääntynyt. Luen alan kirjallisuutta, siis kokkikirjoja, seuraan alan ohjelmia. Olen myös kiinnostunut laadusta, alkuperästä, ravinto-arvoista ja luonnonmukaisuudesta. Olen lihansyöjä ja sisällytän ruokavaliooni paljon kasviksia ja juureksia. Kuten aikaisemmin mainitsin suosin vähähiilihydraattista ja gluteenitonta ruokavaliota, vähähiilihydraattinen siksi koska oloni on parempi ilman pastaa, riisiä, perunaa ja vehnäjauhoja, nämä turvottavat ja ne ovatkin ruokavaliossani minimissään, lähes olemattomat. Gluteeniton siksi koska olen huomannut että se ei turvota läheskään niin paljon kuin gluteenia sisältävät tuotteet ja pastaa sekä leipää on välillä saatava! Gluteeniton pasta onkin erittäin hyvää kun siihen valmistaa täyteläisen kastikkeen kaveriksi, parmesaania unohtamatta.

Suosin vähähiilihydraattista ruokavaliota myös siksi että olen huomannut että kiloni pysyvät edes jotenkin kurissa, intohimoisena ruoan ja juoman ystävänä muutama liikakilo aina silloin tällöin pääsee kertymään. Toki pidän tankkauspäiviä aika ajoin ja silloin syön mitä haluan. Liikun myös säännöllisesti, koiran kanssa kävellen ja lenkkeillen sekä kuntosaliharjoittelua.

Rakastan matkustelua, erilaisia kulttuureja, ruokia. Pidän ihmisistä ja heitä on mukava katsella. Viime vuosina olen vain päässyt harmittavan vähän matkustelemaan mutta toivotaan että tilanne korjaantuu lähivuosina. Monia, monia paikkoja on vielä näkemättä. Italia on jollain tavalla kiehtonut minua aina, joskus tuntuu että olen syntynyt väärään maahan. Italia onkin yksi lempimaistani ja sinne pitää päästä pian uudestaan. Kiehtova maa, kulttuuri ja kieli. Ihailen myös Espanjaa ja sen ruokakulttuuria, ruokamatka Espanjaan ja Italiaan olisikin ykköstavoitteita. Kohteita on paljon missä vielä pitäisi käydä tutustumassa.




2020

Wau, hienoa, olemme jo vuodessa 2020 ja ajattelin hieman kirjoittaa tänne kuulumisia, paljon on neljässä vuodessa tapahtunut.

Aika Tampereella oli oikein ihanaa ja innostavaa, seitsemän vuotta asuimme Tampereella Lapinniemessä ja Hatanpäällä, molempien järvien rannalla, upeat maisemat ja puitteet. Tampereella myös hieman opiskelin, valmistuin Ravintolakokiksi ja sain harjoitella ja työskennellä mitä parhaimmissa ravintoloissa, opin todella paljon ja nyt on hyvä jatkaa kokin uraa sekä ruoka-alan erilaisia mahdollisuuksia. Sain Tampereella myös hyviä ystäviä joita tulen tapaamaan myös jatkossakin.

Nyt siis asumme Helsingissä, ihana oli palata nuoruuden ja lähes koko aikuisikäni maisemiin, kuin olisi kotiin tullut mutta koska en ole paikallani pysyvää sorttia oli hienoa asua välillä muuallakin ja nyt odottelemme että maailma taas aukeaa ja katsotaan mikä on seuraava paikka, voi toki olla että Helsinki jää kodiksi ja sitten vierailen muissa maissa ja kulttuureissa, katsotaan miten käy, mutta olen utelias vielä että mitä elämällä on tarjottavaa ja otan uudet seikkailut ja haasteet mielelläni vastaan.

Nyt siis keskitymme siihen että saamme koronan taltutettua ja maailaman taas avoimeksi matkustelulle, toki nyt alkaa tämän jälkeen uusi normaali elämä, tuskin mikään on enää niin kuin ennen koronaa, valitettavasti korona toi huonoja mutta myös hyviä asioita ja jotkut asiat ovat pysyviä, monet ovat menettäneet työnsä ja elinkeinonsa mutta toivon että tästä vielä noustaan. Meidän täytyy muutenkin keskittyä maailman ja planeetan hyvinvointiin, huonolta näyttää jos jatkamme samaa rataa ja tuhoamme luontoa , eläimistöä ja jatkamme kulutusta. Jokaiselta vaaditaan nyt panostusta, itse teen nyt niin että luovun autosta ja kuljemme julkisilla ja jos joskus tarvetta autolle ja pidemmälle matkalle sen saa helposti vaikka vuokrattua.

Tällä hetkellä keskityn oppimaan uutta ruoka-alalla ja työskentelen niin kaupoissa, ravintoloissa kuin catering ja kokkikursseilla. Tulevaisuuden suunnitelmia on paljon ja katson nyt rauhassa mikä olisi se oikea paikka itselleni, haluan kehittyä ruoka-alan rautaiseksi ammattilaiseksi, haluan työskennellä ulkomailla, kehittää omaa toimintaa, catering ja ravintola-alalla. Katsotaan mitä kaikkea tulee vastaan ! Jälkikasvukin on jo niin kasvanut että tyttäreni joka täällä blogissakin aina välillä on vieraillut on jo kasvanut isoksi lukiolaiseksi. Niin se aika vaan menee mutta muistakaa elää ! Palataan taas. Voikaa hyvin.







Tarinat jatkuvat osiossa Matkoja ja elämyksiä 2017!!

Tukhomassa on tullut käytyä tänä vuonna jo useammankin kerran.

22.3.2017 Tukholma on ehdottomasti yksi lempipaikoistani, tässä lähellä ja niin helppo matkustaa.











Tukholma

6.2.17 Ruotsissa Tukholmassa on nyt tullut käytyä kolme kertaa melkein kuukauden aikana. Minulla on ihania ystäviä Tukholmassa ja työnpuolesta on tullut käytyä myös yhdistettynä lomaan. On kyllä pakko sanoa että Tukholma ja yleensäkin Ruotsi on aina ollut yksi lemppari kohteistani. Voisin hyvin muuttaa sinne vaikka huomenna. Hieman kun petraan ruotsinkielentaitoani niin mikä ettei !! Työporukan kanssa kävimme Golden Heat ravintolassa jossa tarjoilijat esittivät upean shown tanssien ja laulaen, samalla nautimme kolmen ruokalajin illallisen !









Sonata Arctica akustinen keikka Elokuu 2016

Oli hieno esitys, hyvä pojat !! Tämän jälkeen Pate Mustajärvi, kyllä Pate on aina Pate, ei petä koskaan. Sedät jaksaa heilua :)




Southpark, Tampere 2016

Kyllä oli jos jonkinmoista esiintyjää ja katsojaa näillä festareilla !!








Pääsiäisriemua 2016






Junat joko toimii Saksassa tai sitten ei 2016...


Amsterdam 2015




Tammerfest 2014

La 19.07 Stig, Jukka Poika, Erin, J Karjalainen, Cheek ja Popeda



Illallisvieraita 9.8-14

Tänään sain vieraakseni Antti Leinon, Marjut Lääperin ja heidän kaksi lastaan Pihlan ja Liljan.
Herkuteltu on :)




Kesä -14 Itä-Helsinki



Hollanti 2014

Olen todella positiiviseti yllättynyt Hollannin ruokatarjonnasta , niin ravintoloissa kuin kaupoissakin, kaupat notkuvat tuoreita raaka-aineita, valmiita tuotteita, aterioita, sushia. Ruokakaupoissa oli niin paljon huokettelevia annoksia ja raaka-aineita että voisin jäädä Hollantiin pidemmäksikin aikaa kokkailemaan. Tuoreet kasvikset, lihat, kalat, äyriäiset ja hintataso paljon alhaisempi kuin Suomessa, olin todella yllättynyt. Sushia sai ison laatikon 5:lla eurolla ja oli todella hyvää ja tuoretta. Ihana ruokatarjonta kaupoissa. Ravintoloissa oli myös todella hyvää ruokaa, hintataso kuin Suomessa mutta hyvää ja tasokasta ruokaa sai melkein mistä vain ravintolasta, pisteitä tulee Hollantiin paljon.


Norja 2015

Tällä kertaa en ehtinyt Norjassa nautiskella ruokakultturista kuin seminaarin yhteydessä mutta todella, olin taas yllättynyt ruoan tasosta, kaikki oli tuoretta, lihaa, kalaa, kanaa, meren eläviä. En ole vielä koskaan nähnyt missään niin ihanaia buffet pöytiä kuin Norjassa näin ja söin, tosin nyt keskityimme vain yhteen paikkaan. Erittäin hyvää, tasokasta palvelua ja ihana henkilökunta, mukavia ihmisiä Norjassa.

Tammerfest 2015

Tänä vuonna emme entineet kuin yhtenä päivänä Tammerfesteille, Suomen suurimpaan kaupunki festivaaliin mutta ei se mitään, tunnelma oli oikein hyvä Isac Elliotin ja Robinin tahdeissa!!

Oulu, Nallikari 2015

Oulussakin piipahdettu.

Hollanti 2015

Töitäkin ehditty kesällä tehdä, tässä Ritchie Bros. raskaan kaluston Hollannin huutokaupasta heinäkuussa.
www.rbauction.com




Juhannus 2015 vietetiin Espoossa







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 Hei kaikille!! www.dmkdesignminnakokko.com Nyt on uutta: DMK Design Minna Kokko, on avannut jälleen ovensa nettikaupan muodossa. Laadukkait...