Kokkoset



Kokkoset ovat pieniä alkupaloja, tapaksien ja antipaston tyyliin. Vain mielikuvitus rajana.








Espanjalaistyyliset Tapas pyörykät


 

Paistettua kesäkurpitsaa



- kesäkurpitsa
- öljyä paistamiseen
- mausteita maun mukaan mutta ainakin suolaa

Pese kesäkurpitsa ja leikkaa joko noin 0,5 cm kiekoiksi tai pitkittäin suikaleiksi, juustohöylä toimii hyvin jos muuta työkalua pitkittäin leikkaamiseeen ei ole, toki veitselläkin voi kokeilla. Öljyä pannuun ja keskilämpö ja munkoisiviipaleet pannulle, muutama minuutti paistoa per puoli , niin että pehmenevät ja ovat mukavan värisiä, suolaa ja mustapuippuria. Tai mitä sitten halautkin käyttää, yrttejä, valkosipulia, chiliä, kaikki käy. Nämä kurpitsat maistuvat niin kylmänä kuin lämpimänäkin.




Lohi ceviche.


  • tuoretta lohta
  • tilliä
  • limenmehua, sitruunamehua
  • suolaa, mustapippuria
  • punasipulia
  • pieni pala chiliä
Laikkaa lohi pieniksi kuutioiksi, lisää kippoon tilliä, lohet, pieneksi pilkottu punasipuli tai puolikas, riippuu kuinka paljon lohta laitoit. Puolikkaan limen ja sitruunan mehu, pieneksi kuutioitu chili, suola ja mustapippuri, sekoita kaikki ja anna lohen kypsyä n 5 minuuttia. Annostele pienten leipien päälle, vaikka paahdettu saaristolaisleipä tai ruislastuihin sekä salaatinlehden päältä. Voit vielä ripotella päälle, parmesanlastuja tai paahdettuja siemeniä.




Chiliravut, lämpimät


Marinoi jättiravunpyrstöjä Aasialaistyylisessä marinadissa noin 2 tuntia, ohje kastikkeissa. Paista rapuja ennen tarjoilua pannulla noin minuutti/kaksi, jätä noin 1 rkl marinadia koristeluun. Asettele lämpimät ravut lautaselle sekä lisää jätettyä marinadia vielä rapujen päälle.




Seesamilohi


  • 200 g lohifilettä
  • oliiviöljyä
  • suolaa, pippuria
  • seesaminsiemeniä
Leikkaa lohesta kuutioita noin 1-1,5 cm. Marinoi lohia muutama tunti oliiviöjyssä, suolassa ja pippurissa. Pyörittele seesamin siemenissä ja paista nopeasti pannulla rapeiksi, lohi saa olla sisältä hieman raakaa. Varo, sillä seesaminsiemenet palavat todella nopeasti.




Kokkoset, Lihapyörykät


  • naudan tai lampaan jauhelihaa 200g
  • timjamia ja basilikaa tuoretta
  • maustamatonta jugurttia 2-3 rkl
  • purjoa pätkä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • oliiviöljyä 1 rkl
  • vihreää pestoa, oma tekemää tai kaupan, miten vain
  • 1 kananmuna
  • grillattua paprikaa, valmiina kaupasta jos itse ei jaksa grillata (jos itse grillaat paprikan poista kuori ennen seokseen lisäämistä)
  • raastettua parmesaania
Laita jauheliha isoon kulhoon, pilko purjo ja valkosipulit pieneksi ja paista hetki pannulla, kuullota, lisää seokseen. Pilko paprika ja lisää seokseen kuten kaikki muutkin ainekset. Sekoita tasaiseksi massaksi ja pyörittele pieniä pyöryköitä uunipellille. Uuni noin 180 astetta, paista noin 15-20 minuuttia.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 Hei kaikille!! www.dmkdesignminnakokko.com Nyt on uutta: DMK Design Minna Kokko, on avannut jälleen ovensa nettikaupan muodossa. Laadukkait...