Täältä löydät reseptejä jälkiruokiin ja jos et läydä niin laita viestiä niin
lähetän ohjeet. Kokeile myös sanahaku-työkalua jonka löydät blogin oikeasta
reunasta jokaisella sivulla.
Tarte Tatin ala Minna
- valmista voitaikinaa 3 levyä
- 1 persikka tai nektariini, 1 päärynä, 1 hapan omena
- ruskeaa sokeria 2 dl
- voita noin 150-200g
- tuoretta basilikaa
- vanilijatanko tai vanilijasokeria
- vispikermaa
Laita pannulle voi, anna hetki sulaa ja lisää sokeri. Pilko hedelmät mukaviksi paloiksi, siivuiksi. Asettele hedelmät pannulle ja karamellisoi niitä noin 10 minuuttia, lisää reilusti tuoretta basilikaa. Aseta muotoiltu voitaikina kanneksi hedelmille ja laita koko komeus uuniin jos teit piirakan uuninkestävässä valurautapannussa tms. Voit myös kaataa seoksen kakkuvuokaan tai vastaavaan ja asettaa voitaikinakannen päälle ja sitten uuniin. Paista kullanruskeaksi 200 asteisessa uunissa noin 25-30 minuuttia. Ota piirakka uunista, anna hetken jäähtyä ja keikauta lautasen avulla kakku oikeinpäin eli hedelmät ylöspäin.
Vaahdota kerma, lisää vanilijaa ja tuoretta basilikaa. Nami, nami ja maistuu todella hyvältä myös kylmänä.
Tarte Tatin ala Minna
- valmista voitaikinaa 3 levyä
- 1 persikka tai nektariini, 1 päärynä, 1 hapan omena
- ruskeaa sokeria 2 dl
- voita noin 150-200g
- tuoretta basilikaa
- vanilijatanko tai vanilijasokeria
- vispikermaa
Laita pannulle voi, anna hetki sulaa ja lisää sokeri. Pilko hedelmät mukaviksi paloiksi, siivuiksi. Asettele hedelmät pannulle ja karamellisoi niitä noin 10 minuuttia, lisää reilusti tuoretta basilikaa. Aseta muotoiltu voitaikina kanneksi hedelmille ja laita koko komeus uuniin jos teit piirakan uuninkestävässä valurautapannussa tms. Voit myös kaataa seoksen kakkuvuokaan tai vastaavaan ja asettaa voitaikinakannen päälle ja sitten uuniin. Paista kullanruskeaksi 200 asteisessa uunissa noin 25-30 minuuttia. Ota piirakka uunista, anna hetken jäähtyä ja keikauta lautasen avulla kakku oikeinpäin eli hedelmät ylöspäin.
Vaahdota kerma, lisää vanilijaa ja tuoretta basilikaa. Nami, nami ja maistuu todella hyvältä myös kylmänä.
Suklaaeksejä, marjoja, tuorejuustoa, hunajaa ja timjamia
Ihana, helppo jälkiruoka ja tähän voi laittaa mitä kaapista löytyy. Tuorejuustona käytetty vanilijatuorejuustoa ja erittäin hyvää myös maustetun rahkan kanssa, esim. vanilija, mango, appelsiini ym.
Tarvitset
- 50g sokeria, ruskeaa sokeria käytän itse tai steviaa
- 150 g tummaa suklaata
- 100g voita
- 2 kananmunaa
- gluteenittomia jauhoja tai vehnäjauhoja 1,2 dl
- 1/2 tl suolaa
Olen itse tehnyt kakun monitoimikoneessa mutta onnistuu ihan käsipelilläkin tai sähkövatkaimella. laita munat ja sokeri kulhoon, veivaa hetki, lisää sulatettu ja jäähdytetty suklaa ja sulatettu voi ja veivaa hetki, lopuksi jauhot ja suola. Veivaa tasaiseksi ja kaada laakeaan vuokaan niin että kakun korkeus noin 4 cm, tarkoitus on leikata neliön paloja valmiista kakkupohjasta tai kolmioita. Paista 200 asteisessa uunissa noin 15-20 minuuttia.
Vadelmageeli
- tuoreita tai pakaste vadelmia, vettä
- sokeria
- liivatetta tai agar agaria
Keitä vadelmia hetki pienessä vedessä (vadelmaliemi eli vettä saa olla jonkinverran, soseuta sauvasekoittimella tai blenderissä ja siilaa vadelman kivet pois) laita takaisin kattilaan ja lisää sokeri, anna sokerin sulaa, lisää pakkauksen ohjeen mukaan liivatetta tai agar agaria, lisää seos pursotin pussiin ja anna tekeytyä yön yli että liivate tekee soseesta geelimäisen. Kun valmista pursota geeliä suklaakakun ympärille.
Suklaamousse
- sulatettua tummaasuklaata
- greme fraiche
Sulata levyllinen tummaa suklaata ja sekoita jäähtynyt suklaa crame fraicheen, noin 2dl creme fraicia ja levyllinen suklaata, laita seos pursotinpussiin ja anna jäähtyä. Pursota suklaakakun ympärille.
Tuorejuustoa ja mascarpone jääteloä
Tähän jälkiruokaan on käytetty
- kinuskituorejuustoa (voit myös lisätä hieman kinuskikastiketta)
- mascarponejääteloä, ainakin Reinbow tekee
- raastettua suklaata, tuoretta timjamia
- muutama mansikka tai vadelma
Laita astiaan pohjalle kinuskituorejuustoa, seuraavaksi jääteloä sekä koristele tuoreella timjamilla, marjoilla ja raastetulla suklaamurulla. Voit vielä lisätä pohjalle hieman kinuskikastiketta, nam !!!!
Porlammin Paukku
Murenna keksejä tarjoiluastian pohjalle, 2 keksiä riittää. Tässä käytetty suklaamurukeksejä.
Notkista marcarpone kermavaahdolla. Paketti marcarponea ja noin 1,5 dl kermavaahtoa. Ripottele päälle tuoreita marjoja, mustikkaa ja vadelmaa.
Helppo suklaakakku
Tässä viettelyksessä on käyetty muutamaa ainesta. Todella helppoa ja hyvää. Murenna astian pohjalle suklaakeksi, seuraavaksi mascarponea pari ruokalusikallista, sitten paloittele suklaakakkua ja lopuksi koristeeksi viipaloituja mansikoita, nam !
Tee ensin suklaakakku.
- 2 kanamunaa
- 1 dl sokeria
- 100 g voita tai vastaavaa
- 0.5 tl leivinjauhetta
- 1.25 dl jauhoja, itse käytin gluteenittomia jauhoja
- 100g tummaa suklaata
- pähkinämaitosuklaata 50 g
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sulata voi ja tumma suklaa ja anna jäähtyä kädenlämpöiseksi. sekoita varovasti suklaa,+voi vahhdotettuihin kananmuniin. Sekoita varovasti jauhot ja leivinjauhe seokseen. Raasta vielä sekaan pähkinämaitosuklaata ja voit lisätä kourallisen suolapähkinöitäkin. Levitä seos uunivuokaan, voit vuorata vuoan leivinpaperilla. Paista uunin alatasolla 10-15 minuuttia ja 200 astetta.
Mutakakku a 'la Minna
Nam, nam....
- 2 kananmunaa
- 1dl kookosruokosokeria
- 100g tummaa suklaata
- 1,2 dl gluteenitonta jauhoa
- 0,5 tl vaniliinisokeria
- 1 tl leivinjauhetta
- 100g voita
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sulata suklaa vaikka mikrossa ja lisää 2 rkl vaikka appelsiinimehua jotta saat suklaan paremmin sulatettua ja tasaiseksi. Lisää suklaa munaseokseen. Sulata voi. Lisää kuivat aineet seokseen, varovasti mutta hyvin sekoittaen, ettei jää kokkareita. Lisää viimeiseksi sulatettu voi. Uuni noin 200 astetta ja paistoaika noin 15 minuuttia. Anna levätä ennen tarjoilua.
Mutis mustikalla
Pilko mieleinen hedelmä pieniksi kuutioiksi, omena ja vanilijarahka sopivat hyvin yhteen, voit käyttää valmiiksi maustettua rahkaa tai maustaa rahkan itse. Sulata voi ja sokeri paistinpannulla, lisää hedelmä kuutiot ja paista hetki että hedelmä pehmentyvät ja maustuvat. Laita jälkiruoka kulhoon pohjalle mutakakkua tai keksejä, riko niitä hieman, seuraavaksi lisää kerros karamellisoitua hedelmää ja lopuksi kaunis nokare mieleistäsi rahkaa, koristele suklaa lastuilla ja vaikka basilikalla.Mutis mustikalla
- mutakakkua tai suklaakeksejä tai jotakin keksejä
- voita 2 rkl ja samanverran kookoruokosokeria, tai tavallista sokeria
- päärynää/omenaa/persikkaa
- vanilija rahkaa, mustikka rahkaa tms.
Oonan kuppikakut
- 40g sulatettua voita
- 2 munaa
- sokeria puoli desiä
- vaniliinisokeria 1 tl
- maitoa puoli dl
- 3dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Vatkaa munat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi, lisää sekaan sulatettu voi ja maito. Sekoita kulhossa jauhot, voit hyvin käyttää myös gluteenitonta jauhoseosta, ja leivinjauhe ja lisää seokseen. Tässä vaiheessa voit laittaa taikinan sekaan marjoja, karkkeja, suklaata, mielikuvitus rajana. Levitä taikina muotteihin ja paista 225 asteissa uunissa noin 12-15 minuuttia. Tähän annokseen lisäsimme taikinaan hieman tummaa suklaata rouhittuna.
Anna jäähtyä ja valmista kuorrutus.
- 100g maustamatonta tuorejuustoa tai maustettua
- 50g pehmeää voita
- 3dl tomusokeria, tässä tapauksessa käytimme pinkkiä mansikan makuista tomusokeria
- 1 tl sitruunanmahua
Sekoita kaikki ainekset notkeaksi, jämäkäksi massaksi. Levitä tai pursota kakkujen päälle ja koristele haluamallasi tavalla, jos muffinssit ovat nousseet epätasaisesti voit veitsellä poistaa ylimääräistä osaa jotta saat kuorrutuksen kauniisti levitettyä, pursottaessa kuorrutuksen tulee olla aika jämäkkää.
Keksit karkuteillä
resepti tulossa
Juustokakku
resepti tulossa
Keksit karkuteillä
resepti tulossa
Juustokakku
resepti tulossa
Oi, upea kuppikakku ,namskis!
VastaaPoista