Suuri haaveeni saattaa toteutua tänä vuonna. Olen jo pitkään halunnut saada kokin paperit ja nyt siihen tuli kuin taivaasta täydellinen tilaisuus ja tätä tilaisuutta ei voi jättää käyttämättä. Elämä on vienyt moneen suuntaan ja 20 vuotta ehdinkin tehdä aivan muuta kuin ravintola hommia mutta nyt, back to beginning ! Mukana menossa ja opiskelupaikkani, TAKK, Tampereen aikuiskoulutuskeskus.
1.9.2019
Muutama ihana annos Diningista, lista vaihtuu n 4 kertaa vuodessa ja tässä muutama herkullinen kuva kesämenusta. Kuhaa, parsaa ja mustekalaa.
1.7.2019
Se oli sitten siinä, Ravintolakokin paperit on kädessäni. Mahtavaa, tästä alkaa matka kohti jännittävää seikkailua ruoan parissa. Kokki ei koskaan voi olla valmis, uusia juttuja tulee lähes päivittäin, kirjallisuutta on lukematon määrä ja erilaisia tekniikoita opiskellen. Matkailu kuuluu minulle olennaisena osana kokin ammattiani, uusia kulttureja, uusia ruokia, ihmisiä. Aion matkustella niin paljon kuin mahdollista tulevaisuudessa. Suuri haaveeni on siis toteutunut ja nyt keksityn uusiin jännitäviin asioihin mitä tulen ruoan parissa löytämään. Aivan Mahtavaa.
Shamppanjaa ja ruusuja. Mainitakseni että Shamppanja oli yksi lukuisista lahjoista edelliseltä työnantajaltani Ritchie Brossilta, se oli kaapissa niin kauan kunnes tuli todellinen hetki se avata, kiitos. Matka on ollut hieman mutkikas mutta nyt paperit kädessä, rintasyöpä katkaisi opinnot melkein vuodeksi mutta hei, tässä sitä nyt ollaan, kohti uusia seikkailuja.
Olen saanut kunnian työskennellä viimeisimmässä harjoittelupaikassani ja olen siitä todella kiitollinen, Dining 26 by Arto Rastas, Tampereella. Ihana paikka työskennellä ja nautin kyllä joka hetkestä. Joka päivä on kehittymistä uusien asioiden sekä ihanien työtovereiden parissa, kiitos siitä.
Tervetuloa syömään, tarjoilemme raikkaita ja erityisen maukkaita annoksia kera mahtavan asiakaspalvelun.
05.2019
Ihanaa, kokkityöharjoittelu jatkuu Arto Rastaan leivissä, Dining 26 by Arto Rastas. Aivan ihana pieni paikka keskellä Tamperetta. Mukavia työkavereita ja maukas menu. Ihana paikka ja taas kerran olen oppinut paljon, kokin elämää, koskaan ei voi olla valmis ja uusia juttuja tulee jatkuvasti. Olen todella viihtynyt tässä pienessä ravintolassa.
Todellakin, yksi unelma on täytetty, Ravintolakokin paperit jo odottavat postittamista, vielä hieman harjoittelua, kontaktien luomista, verkostoitumista ja uuden oppimista ja sen jälkeen maailma on avoin, uusiin haasteisiin. Matka kokkikoulussa on ollut upea kokemus ja olen todella ylpeä saavutuksestani ja kuten sanoin kokki ei ole koskaan valmis ja uuden oppiminen jatkuu sekä itsensä kehittäminen ruoan maailmassa.
03.2019
On ollut todella mukavaa työharjoittelussa Periscopessa Tampereella, olen oppinut paljon uusia juttuja keittiössä ja tutustunut uusiin ihmisiin. Toki keittiötyö on välillä raskasta mutta olen ottanut harjoittelujakson uuden oppimisella ja hyötyliikunnalla, upea fiilis kun onnistuu ja saa tehdä uusia juttuja. Niin kuin sanon välillä on kuin olisi maratonin juossut kiireisen serviisin jälkeen mutta ihana fiilis sen loputtua. Todella mukavaa työtä, me like!!!! Toinen näyttö kolmesta olisi tarkoitus suorittaa kevään aikana, jihaa !!!!
03.2019
On ollut todella mukavaa oppia uutta ja tutustua uusiin ihmisiin Ravintola Periscopessa Tampereella, Kiitos siitä. Paljon on opittu muutamassa viikossa ja paljon vielä edessä, tästä on hyvää jatkaa kohti kevättä ja näyttötutkintoa numero kaksi !!!!
Käy tutustumassa Ravintola Periscopen tarjontaan täältä, suosittelen
01.2019
Hienoa, hienoa. Kokkikoulu jatkuu helmikuussa 2019 ja ensimmäisenä harjoittelupaikkana olen ilokseni saanut Ravintola Periscopen Tampereelta. Odotan innolla tulevaa harjoittelujaksoa.
https://www.ravintolaperiscope.fi/
01.09.2018
Hieno homma, ensimmäinen näyttötutkinto suoritettu kolmesta ja hieno todistus siitä komeilee ohessa. Kylmänä tarjottavat alkuruoat ja jälkiruoat. Tästä on hyvä jatkaa.
30.06.2018
Vielä muistoja Saludista, tapaksia.
26.06.2018
Aivan mahtavaa, Saludi oli upea paikka ja jees ensimmäinen näyttö suoritettu, kylmät ruoat ja jälkiruoat, vielä kaksi näyttöä jäljellä, pakollinen ja 1 valinnainen. Tästä tämä etenee pikkuhiljaa. Valitettavasti pieni vastoinkäyminen terveydessä joten joudun nyt hieman lepäilemään kotona ja koulu jää hetkeksi kesken mutta parannuttuani hoidetaan homma kotiin uusin ajatuksin ja uutta virtaa täynnä. Mutta kerron lisää sairaudestani ja sen etenemisestä ja hoidoista pian.
Ihanaa, ehdin vielä olla työharjoittelussa 4ssä Vuodenajassa Tampereen kauppahallissa, aivan ihana pieni ranskalainen bistro, aivan ihana. Ehdin muutamassa viikossa oppimaan taas niin paljon uutta, olen todella tyytyväinen ja iso kiitos 4n Vuodenajan henkilökunnalle opastuksestani. Palaamme ja näemme vielä !!!
25.4.2018
Koulussa valmistimme Vappubrunssin koulun henkilökunnalle, oli todella mukava tehdä koulutovereiden kanssa yhteistyötä ja tiimini onnistui mahtavasti, Minä ja Antti valmistimme pienet alkupalat.
Saaristolaisleipää, kondensoitu keltuainen ja sillikaviaari.
Piparjuurimajoneesi, serrano ja chili pintxo
Polentaa, revittyä possua, tyrnimoussea sekä pikkelöityä fenkolia
15.04.2018
Jihaa!!!!!! Ensimmäinen työssäharjoittelujakso päättynyt ja selvitetty kunnialla läpi. Oli todella mukava tutustua Bodega Saludin henkilökuntaan tämän 8 viikon aikana ja todella, olen oppinut paljon uusia asioita, ammattikeittiöstä, ruoan laitosta, esivalmisteluista, esillelaitosta. Kiirettä on ollut välillä, kuin maratonin olisi juossut illan aikana mutta on ollut todella antoisa ja mukava jakso ja tästä on hyvä jatkaa eteenpäin. Kiitos.
29.03.2018
Koulu ja työharjoittelu etenee vauhdikkaasti ja mukavaa on ollut. Ensimmäinen työharjoittelujakso alkaakin jo olemaan loppusuoralla. Paljon opittu ja tutustuttu uusiin ihmisiin ja kohta alkaakin jo olemaan keittiöhommat hallussa !!!!!
13.3.2018
Kyllä on ollut mukavaa työharjoittelussa, olen oppinut paljon uusia asioita ravintolan keittiöstä ja tutustunut uusiin ihmisiin, aivan tosi mahtavaa on ollut vaikka välillä vuoronpäätteeksi jalat onkin muussia mutta se kuuluu asiaan. !! Ja sekin alkaa jo helpottamaan kun kroppa tottuu. On siis ollut mukavaa ja antoisaa aikaa ja matka jatkuu.
28.02.2018
Viikko vierähti työharjoittelussa nopeasti ja viikon aikana opin todella paljon uusia asioita sekä tutustuin juuri tämän harjoittelupaikan ruoka tarjontaan ja sen valmisteluihin ja esille laittoon. Aivan todella mahtavaa on ollut ja odotan jo seuraavaa vuoroa että pääsen imemään itseeni uusia juttuja. Keittiö miljöö on kyllä itselleni yksi mieluisimmista paikoista tehdä työtä, työ on välillä raskasta mutta hyvinkin palkitsevaa ja antoisaa, yksikään päivä ei ole samanlainen. Aika menee ravintolan keittiössä kuin siivillä ja kaiken kruunaa hyvät työtoverit ja asiakkaat.
22.02.2018
Olen nyt ollut kaksi päivää työssäoppimassa Bodega Saludissa Tampereella ja aivan ihanasti ovat kaikki uudet työkaverit ottaneet minut vastaan. Todella mukavia ihmisiä ja mukava työyhteisö. Olen saanut tehdä kaikenlaista, salaattipöydän valmisteluja, muita erilaisia valmisteluja sekä olen jo muutaman lounaan ja jälkiruoankin laittanut esille sekä tutustunut keittiöön, ihmisiin ja toimitamalliin. Hienoa!!! Tästä se lähtee.
22.02.2018
Tässä oiva kirja opintojen, työssäharjoittelun ja näyttöjen tueksi. On vamasti paljon muitakin kirjoja mutta itse hankin tämän kirjan kun opiskelin hetken 4 vuotta sitten kokiksi mutta valitettavasti jouduin jättämään silloin opinnot kesken mutta nyt kirja taas erittäin hyödyllinen.
Hieno tilaisuus, Ratinan Rekry, Tampere Talo ja ihanat koulukaverit. Olimme mukana TAKK:n kanssa Tampere Talon Ratina Rekryn järjestelyissä. Paikalla oli noin 40 erilaista yritystä jotka avaavat ovensa Ratinan uudessa kauppakeskuksessa Tampereella 19.04.2018. Vierailijoita oli noin 3000 ja kuhina oli kova kun ihmiset hakivat avoinna oleviin uusiin työpaikkoihin.
16.02.2018
Ensimmäinen erä olisi sitten koulusta loppu ja alkaa työharjoittelu !! 8 viikon intensiivinen harjoittelujakso ja ensimmäiseksi menen Tampereella Bodega Salud espanjalaiseen ravintolaan harjoittelemaan. Odotan jännityksellä maanantaita sekä seuraavaa kahdeksaa viikkoa.! Jännää !!!
11.2.2018
Olimme tekemässä pieniä alkupaloja koulukavereiden kanssa Tampereen TAKK:ssa, Huippuduuniin rekrytointitapahtumassa. Ihania uusia kavereita, mahtavaa oli yhdessä.
11.2.2018
Tämäkin palautui mieleen pienen harjoittelun jälkeen. Oikea kattaus.
11.2.2018
Päätin aloittaa kokin opinnot uudestaan. 20 vuoden jälkeen palata back to beginning. Olen ollut ravintoloissa töissä tarjoilijana ja ohjelmanvetäjänä. Omistanut puolet kahvila-ravintolasta 90-luvulla sekä toiminut Englannissa Hotellin avustaja , kaikissa hotellin hoitoon liittyvissä tehtävissä.
Nyt päätin että hankin itselleni kauan haluamani kokin paperit ja sehän onnistuu hienosti täällä Tampereella. TAKK, Tampereen aikuiskoulutuskeskus. Suoritan ravintolakokin näyttötutkinnon ja työharjoitteluja Tampereen ravintoloissa. Todella exciting!!!
Ehdin tosiaan 20 vuotta olla kansainvälisissä yrityksissä töissä tehden erilaisia toimistotehtäviä mutta kokkaus on aina ollut intohimoni ja nyt sain kokin tutkintoon niin hyvän tilaisuuden jota ei voi jättää väliin. Tästä alkaa uusi sivu elämässä, with food !
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti