Espanjalainen Kala-äyriäiskeitto
Nam, ja tätä keittoa voi muokkailla lisukkeiden suhteen.
Raaka-aineita
- 2 valkosipulinkynttä
- pari porkkanaa
- 1 sipuli
1 pieni peruna
- pala purjoa
- vihreitä papuja kourallinen, valmiiksi keitetty, 5 min jos pakastettuaja
- pala paprikaa
- 2 tomaattia
Pilko kaikki ainekset pieniksi kuutioiksi paitsi pavut. Lisää kattilaan vettä ja kasvikset niin että kasvikset peittyvät reilusti sekä mausteet.
- 1 tl ruskeaa sokeria
- 2 tl savupaprikaa
- pari laakerinlehteä
- suolaa ja mustapippuria
- 2 rkl valkoviinietikkaa
- 1 kalaliemikuutio
Anna kasvisten kiehua kypsiksi ja poraa lientä hetki niin että se hieman sakenee mutta keittoon jää vielä paljon sattumia, ei siis sosekeitoksi vaikka yksi versio onkin soseuttaa koko keitto katkarapujen kanssa.
Lisää kuutioitu kala, valkoista kalaa, katkarapuja, simpukoita ja keitä kypsiksi sekä lisää paloiteltu vihreä papu. Jos katkaravut ja simpukat jo kypsiä niin niitä ei tarvitse enää keittää, lämmitys riittää mutta kala usein raakaa joten keitä se. Tarkista maku ja lisää vielä lopuksi Worcesterinkastiketta ruokalusikallinen. Säästä koristeeksi vielä muutama katkarapu ja lisää vaikka tuoretta persiljaa hyppysellinen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti