Kala Äyriäiset Bouillabaisse

 

Bouillabaisse a la Minna



Tähän ihanaan kala-äyriäiskeittoon on monia versioita valmistaa, tässä minun versioni.


Raaka-aineet
- porkkanaa pari ja samanverran sipulia, paprikaa ja kesäkurpitsaa
- kalalientä ja valkoviiniä
- erilaisia kaloja, valkoista ja lohta, simpukoita halutessa kuorineen, esim sinisimpukat
- mausteseos,  laakerinlehtiä 2-3, oreganoa, suolaa, sahramia ripaus, chiliä, paprikaa, persiljaa, mustapippuria kokonaisia noin 10, korianteria, basilikaa
- valkosipulimajoneesia, tee itse

Pilko ensin kasvikset mukavan kokoisiksi suupaloiksi. Laita kattilaan kalaliemi vaikka 1.5 l ja valkoviiniä muutama desi ja keitä vihannekset siinä kypsiksi, lisää myös mausteet alkuvaiheessa. Mausteista sen verran että noin 1 tl kaikkia paitsi sahramia ja suolaa. Sahramia vain hippunen, suolaa maun mukaan. Kun kasvikset ovat kypsät siilaa ne eri astiaan odottamaan. Tee valkosipulimajoneesi ja poraa eli soseuta liemeen sauvasekoittajalla noin 2rkl valkosipulimajoneesia. 

Tämän jälkeen lisää paloiteltu kala esim kuha ja lohi liemeen, anna porista 2 minuuttia ja lisää sitten kasvikset keittoon. Jos tarjoilet simpukoita keiton kanssa, keitä simpukat eri kattilassa kypsiksi että aukeavat ja lisää loppuvaiheessa keittoon koristeeksi, ennen keittämistä simpukoiden tulee olla tiukasti kiinni ja keittäessä ne avautuvat, jos simpukka ei ole kiinni ennen keittämistä heitä se pois ja jos ei aukea keitettäessä heitä pois. Tarjoile hyvän valkosipulileivän kanssa ja lisää nokare valkosipulimajoneesia keiton päälle. Jeh!!!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 Hei kaikille!! www.dmkdesignminnakokko.com Nyt on uutta: DMK Design Minna Kokko, on avannut jälleen ovensa nettikaupan muodossa. Laadukkait...