Tervetuloa mukaan mielenkiintoiselle matkalle, Kokot kokkaa kotona. Blogissani kerron ruokaharrastuksestani, intohimostani ruokaan, haastattelen mielenkiintoisia ihmisiä ruokailun merkeissä sekä kerron elämästäni, matkoistani ja harrastuksistani.
Kala ja äyriäiset Madekeitto
Aivan ihanaa juhlaruokaa. Tosiaan Stockmannin kiva täti perkasi minulle mateen fileiksi ja laittoi ruodot ja pään liemenkeittoa varten mukaan. Muutama ruoto vielä fileissä oli joten ne pitää tietenkin poistaa ennen paistamista. Keittoon ja liemeen tarvitset:
Liemi:
-kalanperkeet, laita perkeet kylmään veteen fenkolin, sipulin, kahden laakerinlehden, porkkanan, pilko tietysti kasvikset ensin, viiden mustapippun (tai valkopippurin) sekä tuoreen timjamin kanssa. Itse käytin myös palan selleriä liemeen. keitä lientä kasaan miedolla lämmöllä ainakin tunti että maut tiivistyy. Jäähdytä ja siivilöi liemi talteen.
Valmiin keiton liemi/kastike:
-voita, noin 2 rkl
-pieni pala pasternakkaa
-2 salotti sipulia
- pari valkosipulinkynttä
-1 fenkoli pilkottuna
-tuoretta timjamia, 10 oksaa vaikka
-5-6 kokonaista mustapippuria
-1-2 laakerinlehteä
-noin 5dl kalalientä, mitä itse keitit tai kaupan valmista kalalientä (lisäsin itse keittämääni kalaliemeen puolikkaan kalaliemikuution)
-1 dl kuohukermaa
-tuoretta tilliä
-valkoviiniä halutessasi noin 0.5 dl (halutessa vähän raastettua sitruunankuorta), itse lisäsin hieman sitruunankuorta kerman kanssa.
Laita kasariin voi ja pilkotut kasvikset, freesaa kasviksia hetki ja lisää mausteet, valkoviini ja kalaliemi, jos et käytä valkoviiniä voit lisätä pikku lorauksen valkoviinietikkaa. Keittele lientä noin 40 minuuttia-tunti, niin että liemestä on noin puolet jäljellä, lisää sitten kerma, keitä muutama minuutti ja tarkista maku ja liemi saa olla aika paksua, sen jälkeen, siivilöi liemi.
Samalla kun liemi kiehuu keitä perunat ja porkkanat sekä tee palsternakkapyre.
Palsternakkapyre:
-pari pasternakkaa
-suolaa, mustapippuria
-voita noin 30g
-maito, kerma seosta
Pese, kuori ja pilko pasternakat, lisää palsternakat kerma, maito sokseen ja keitä kypsäksi. Nestettä sen verran että pasternakat peittyy. Kun kypsää kaada seos blenderiin ja aja tasaiseksi, lopuksi lisää mausteet ja voi ja aja vielä hetki.
Keitä pari perunaa ja porkkanaa. Viimeiseksi paista made fileet voissa, muutama minuutti per puoli, kypsyy nopeasti ja mausta suolalla.
Kokoa annos. Pohjalle pasternakkapyrettä, viereen perunaveneitä ja halkaistua porkkanaa, päälle kalafileet ja tilliä. Lopuksi kaada lientä lautaselle, koristele tuoreella tillillä ja nauti!!! Todella maukasta.
Tilaa:
Blogitekstit (Atom)
Hei kaikille!! www.dmkdesignminnakokko.com Nyt on uutta: DMK Design Minna Kokko, on avannut jälleen ovensa nettikaupan muodossa. Laadukkait...
-
Illallisvieraita, Antti Leino, Marjut Lääperi, Pihla, Lilja ja Oona. Kokkosia Lakkayllätys
-
Yksi lemppareistani, niitä on kyllä paljon. Caesar salaatti.Itse pidän salaatista alkuperäisellä versiolla tehtynä. Omaan annokseeni on kyll...
-
Pientä Pikkujouluakin ehdin ystäväni Jaanan kanssa viettämään sekä piipahdin myös Ruotsissa Solnassa katsomassa ystävääni Soufiania. Tontt...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti