Mitä tarvitset
- porkkanoita, (1 peruna) voita, suolaa, mustapippuria, loraus kermaa (kuohukermaa) nyt en enää ole kitsastellut kerman kanssa vaan kunnon kuohukermaa, sitä tulee käytettyä muutenkin vähemmän ruoanvalmistuksessa kuin esim kasvirasvasekoitetta. Toki käytän arkiruoassa kasvisrasvasekoitteita.
- lohta mukava pala
- kalakastiketta, yrttejä, suolaa, mustapippuria, limeä
- retiisejä, 1:2:3 liemessä = vesi, sokeri, etikka
- jättiravunpyrstöjä
Kuori porkkanat ( itse lisään usein myös 1-2 pientä perunaa pyreeseen) ja laita kattilaan kiehumaan, kun kypsät valuta vesi pois, lisää voi ja mausteet ja tilkka kermaa ja aja sileaäksi. Lisää kermaa jos liian paksua.
Laita kattilaan kalalientä muutama desi sekä mieleistäsi yrttiä ja aja tasaiseksi, kiehuta kastiketta ja anna sen kiehua hieman kokoon, lisää suola ja mustapippuri ja tilkka limen mehua. Kastike saa olla kirkasta ja keittomaista.
Laita astiaan vettä , sokeria ja etikkaa sekä pilkotut retiisinpalat, anna tekeytyä jääkaapissa noin 2-3 h, säilyy monta päivää liemessä jääkaapissa. 1:2:3 liemi on siis 3 osa vettä, 2 osa sokeria ja 1 osa etikkaa tosin itse en käytä kyllä sokeria niin paljon kuin liemi antaa kertoa, korkeintaan puolet sokerin määrästä itse käytän.
Paista lohipalaa nahkapuoli alaspäin pannulla kunnes nahka rapea, käännä lihapuoli pannuun ja anna hetken saada väriä, tarkista sivuilta että lohi juuri ja juuri kypsä, silloin se on parhaimmillaan, ainakin minun mielestäni, ei yli 50 asteen jos paitomittaria käytät. Paista myös rapu pannulla jos hankit raan ravun, jos sinulla on kypsä rapu niin lämmitys pannulla riittää.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti