Liha lampaanpotka

Lampaanpotka

Yksi herkuistani on lampaanpotka, pitkään haudutettuna ja maukkaalla kastikkeella tarjottuna kelpaa parempaankin pöytään.


  • 1 lampaanpotka per ruokailija, naudan potka sopii myös erittäin hyvin tähän annokseen ja porsaan potkaa voi myös käyttää
  • palsternakka, porkkanaa, sipuli, 1 kaikkia, silppua sopivan kokoisiksi paloiksi
  • suolaa, mustapippuria, timjamia, pari laakerinlehteä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2-3 dl lihalientä, kuutiosta tai fondysta
Kastikkeeseen
  • 2-3 dl punaviiniä
  • 2 -3 tl tummaa balsami kastiketta


Paista potkat pannulla ruskeiksi. Laita kaikki muut ainekset uunivuokaan sekä ruskistetut lampaanpotkat. Kypsennä uunissa noin 4-5 tuntia, niin että liha irtoaa hyvin luista, uuni noin 140 astetta. Jos näyttää että liemi alkaa haihtumaan lisää hieman vettä paistovaiheessa. 

Siivilöi liemi ja laita kattilaan, lisää liemeen punaviiniä jos haluat ja redusoi, keitä kasaan, lisää myös 2-3 tl tummaa balsami kastiketta. Kun potkat ovat valmiit, irroita lihat nahasta ja luista tai nahka lihasta, voit tarjoilla lihat sellaisenaan tai vielä kiinni luussa.

Näyttävä annos vaikka palsternakkasoseen kera tai kermaisen perunasoseen kera, kylkeen muutama varsiparsakaali ja paistettuja suppilovahveroita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 Hei kaikille!! www.dmkdesignminnakokko.com Nyt on uutta: DMK Design Minna Kokko, on avannut jälleen ovensa nettikaupan muodossa. Laadukkait...