Liha Peuranulkofile

 

Peuranulkofile


Aivan ihanaa. Peuran ulkofilettä. Ei turhia lisukkeita tähän, toimii sellaisenaan aivan loistavasti. Kasikettakaan ei tarvita mutta itse tykkään esim. mustaherukka kastikkeesta peuran kanssa.




-peuran ulkofilettä, saa palana tai valmiiksi leikkattuina noin 2cm paksuisina paloina. Nuiji filettä hieman nyrkillä ja laita marinaadiin, perusmarinadi, oliiviöljy, suola, mustapippuri ja vaikka timjamia.


-valkosipuliperunat

Kastike
- 2 rkl voita
-mustaherukkahilloa tms 1 rkl
-5-6- rkl vettä
-lihalientä pieni pala kuutiosta tai valmista lientä, suola, mustapippuri tarvittaessa


  • Painele peuran filettä hieman, nuiji nyrkillä, vain vähän että file säilyttää muotonsa. Laita marinaadiin ja vähintään 2h jääkaapissa, ota liha huoneenlämpöön 1h ennen paistamista. Tee valkosipuliperunat, kuori perunoita, siivuta ne , lado uunivuokaan, sekoita sekaan niin paljon valkosipulia kuin haluat sekä suolaa ja mustapippuria. Sekoita ja lisää kermaa niin että perunat melkein peittyvät, paista uunissa 180-200 astetta noin tunti.
  • Paista, ruskista peuranfileet, noin 1.5-2 min per puoli ja uuniin 150 astetta jos tarvetta niin että siälämpötila on  n 55 astetta, medium. Tämän jälkeen laita folioon vetäytymään ainakin 10-15 minuutiksi, lihaa jatkaa vielä kypsymistään vetäytyessään. Jos haluat täysin kypsää niin sisälämpötila n 65-70 astetta. Aina kannattaa käyttää hyvää lämpömittaria kun lihoja paistaa.
  • Tee kastike, pan sauce, laita paistopannulle pieni pala lihalientä ja vettä, 5-6 rkl tai valmista lihalientä. Anna hetken kiehua kasaan, lisää 1 rkl mustaherukkahilloa ja anna hetki kiehua. kastiketta tulee muutama lusikka per annos, se riittää. Jos haluat voit käyttää muitakin marjoja esim karpaloita, tarkista aina maku ja lisää suolaa tarvittaessa, voit myös lisätä kastikkeeseen hieman sokeria jos käytät karpaloita. Voit siivilöidä kastikkeen mutta itse käytän sen sellaisenaan, sattumineen. Lisää lopuksi valmiiseen kastikkeeseen hieman voita ja sekoita mutta älä enää keitä.

Leikkaa vetäytynyt liha sivuttain kauniiksi paloiksi ja asettele lautaselle vaikka kuvan mukaan, koristele tuoreella timjamilla. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 Hei kaikille!! www.dmkdesignminnakokko.com Nyt on uutta: DMK Design Minna Kokko, on avannut jälleen ovensa nettikaupan muodossa. Laadukkait...