Liha Villisorsaa

 





Sorsa


- villisorsaa, erottele rintapalat, koivet ja siivet tai osta valmiiksi leikattuja paloja.
- voita, suolaa, mustapippuria
- porkkana, sipuli, rosmariini

Huom! Rosmariini on erittäin voimakas yrtti joten käytä sitä vain vähän, muutamasta lehdestä saat jo makua ruokaan.


Kastike

- porkkanaa, valkosipulia, selleriä, sipulia, rosmariiniä, mustapippureita
- vahvaa lihalientä noin reilu puoli litraa
- tomaattipyreetä

Sorsa

Laita uuni noin 180 astetta. Paista rinta ja koipipalat voissa tai voi-öljyssä pinnat kiinni. Siirrä lihat uunivuokaan ja lisää paistopannulle vettä ja ota kaikki maut talteen ja kaada vesi uunivuokaan tai pataan. Lisää pataan vielä makuaineita, suolaa, mustapippuria, porkanaa, sipulia, rosmariinin oksa ym. Anna padan muhia uunissa noin 30 min ja laske sen jälkeen lämpötilaa noin 120- 130 asteeseen ja anna olla vielä tunti, puolitoista, tarkista että liha on mureaa. Jos et halua hauduttaa lihaa mureaksi voit paistaa rintafileet ja koivet pannulla rapean ruskeiksi ja jätä liha roosan väriseksi eli muutaman minuutin paisto riittää, sisälämpötila n 51 astetta.. Mausta suolalla.

Kastike

laita kattilaan vihannekset pilkkottuna ja freesaa hetki öljy-voi seoksessa. Lisää vähän, noin puoli ruokalusikkaa tomaattipyreetä ja freesaa sitäkin hetki, minuutti. Lisää vahva lihaliemi sekä rosmariinin oksa. Anna kiehua hiljalleen kasaan. Kun noin puolet on kiehunut kasaan, siilaa kastike ja keitä uudestaan, lisää esim maizenaa jos haluat paksumpaa kastiketta. Sekoita maizenaa tilkkaan kylmää vettä ennen lisäämistä kasikkeeseen ja lue paketin ohjeista kuinka paljon meizenaa käytät ja muista sekoittaa koko ajan maizenaa lisätessäsi sitä kastikkeeseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 Hei kaikille!! www.dmkdesignminnakokko.com Nyt on uutta: DMK Design Minna Kokko, on avannut jälleen ovensa nettikaupan muodossa. Laadukkait...