torstai 2. kesäkuuta 2016

Gluteenittomat sämpylät. Helpot tehdä mutta minulta jäi pois, koska en ole tajunnut että tätäkin ainesta tarvitaan eli psyllium. Psylliumin avulla saadaan luontaisesti gluteenittomien jauhojen leipoutuvuutta ja sitkopitoisuutta parannettua. Minulta sämpylät jäivät sisältä hieman liisterimäisiksi mutta ovat hyviä ja syötäviä. Ensi kerralla siis kokeillaan psylliumin kanssa.

Psyllium on jänönratamon (Plantago ovata) kuivatuista siemenistä valmistettua jauhetta, jota käytetään apuaineena gluteenittomassa leivonnassa. Jauhe on kuitupitoista, ja se antaa gluteenin tapaan taikinaan sitkoa. Psyllium on hajutonta ja mautonta.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 Hei kaikille!! www.dmkdesignminnakokko.com Nyt on uutta: DMK Design Minna Kokko, on avannut jälleen ovensa nettikaupan muodossa. Laadukkait...